ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Georges Labica

Η βία; Ποια βία;


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑ |
Σάβ, 03/03/2018 - 13:29

Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας: "Η συλλογή των 49 στο σφυρί" του Thomas Pynchon


Όταν ένα συνηθισμένο απόγευμα η Οιδίπα Μαας ανακαλύπτει ότι είναι κληρονόμος ενός (μεγιστάνα) πρώην εραστή της, η ζωή της θα πάρει μια περιπετειώδη και ανατρεπτική στροφή. Η φιλήσυχη και κάπως τυποποιημένη μικροαστή νοικοκυρά Οιδίπα θα γίνει ταυτόχρονα κληρονόμος, ντεντέκτιβ και ερευνήτρια, ανακαλύπτοντας (ή και όχι) μια προαιώνια κόντρα ανάμεσα σε δυο ταχυδρομικές υπηρεσίες: Την Θερν και Τάξις και το νεφελώδες και σκοτεινό Τρίστερο. 

 

Σκάβοντας σε αυτό που τελικά προκύπτει να είναι η ίδια η Αμερική, η Οιδίπα (και μαζί οι αναγνώστες-ιες) ανακαλύπτουν μια καινούρια, άλλοτε σαν αντεστραμμένο είδωλο της πρώτης και άλλοτε ως έναν παράλληλο και αυτοτελή κόσμο στα έγκατα του φανερού. 

 

Ο Thomas Pynchon υπογράφει εδώ το δεύτερο μόλις έργο του, το 1966, το οποίο παραμένει ως σήμερα ένα υπόδειγμα μεταμοντέρνας γραφής και ταυτόχρονα μια σκωπτική (αυτό)υπονόμευσή της. Σε μια πλούσια και αναμφίβολα ογκώδη βιβλιογραφία, η «Συλλογή των 49 στο σφυρί» αποτελεί μια προσβάσιμη αλλά χαρακτηριστική για την μοναδική του πρόζα εισαγωγή στο Πιντσονικό εργο. 

 

Συζητάμε εντυπώσεις και σκάβουμε με την σειρά μας για νοήματα και επιμύθια, συνοδεία καλής παρέας και ζεστού καφέ στην Λέσχη Εκτός/Γραμμής. 

 

Παρουσιάζουν: Ντίνα Σωτηριάδη, Πάνος Τσερόλας

 

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 7/3 στις 19:30

 

Εγγραφείτε στο group της Λέσχης Ανάγνωσης Λογοτεχνίας στο facebook για να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητές μας, να βρίσκετε παρουσιάσεις κριτικές για τα βιβλία που θα διαβάζουμε και συζητάμε και πολλά άλλα: Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας Εκτός Γραμμής

 

Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας Εκτός Γραμμής

Στρατηγοπούλου 7 & Μαυρικίου, Αθήνα

(Χαρ.Τρικούπη, στάση Λασκάρεως)

e: lesxi.ektosgrammis@gmail.com

fΛέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας Εκτός Γραμμής

www.ektosgrammis.gr/club

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΔΙΕΘΝΗ|
05/10/2018 - 09:45

Αυτοί που επιβάλλουν την επιτροπεία στην Ελλάδα χρησιμοποιούν τη χώρα ως ενεργούμενο των στρατηγικών επιδιώξεών τους για την επιβολή της μονοκρατορίας τους.

ΘΕΩΡΙΑ|
05/06/2018 - 11:44

Ο Αλτουσέρ επιχειρεί να τεκμηριώσει ότι η φιλοσοφία δεν είναι μια πρακτική που αφορά απλώς τους ακαδημαϊκούς φιλοσόφους αλλά όλους τους ανθρώπους.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
04/06/2018 - 11:18

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκφράζοντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, αναζητεί προστασία στο πλευρό των ΗΠΑ και εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια.

ΙΣΤΟΡΙΑ, Μάης ‘68|
11/05/2018 - 09:26

Μέχρι την Τετάρτη 23 Μάη 10 εκατ. Γάλλοι (40% του ενεργού πληθυσμού) απεργούν. Είναι η μεγαλύτερη απεργία που γνώρισε ποτέ η μεταπολεμική Ευρώπη.