ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Georges Labica

Η βία; Ποια βία;


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Αντίο, καλέ μας σύντροφε Τάσο


Με βαθύ πόνο και απέραντη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του συντρόφου Τάσου Κατιντσάρου, σε ηλικία 63 ετών μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Αγωνιστής της επαναστατικής αριστεράς από τους πιο ξεχωριστούς, ο σύντροφος Τάσος έμεινε πάντα πιστός στην υπόθεση του κομμουνιστικού κινήματος και της οικοδόμησης μιας αριστεράς των νικηφόρων εξεγέρσεων, πιστός στις αξίες και τις αρχές που τον οδήγησαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, τότε που όπως έλεγε «μπήκε μέσα και δεν ξαναβγήκε ποτέ», στους μεγάλους εργατικούς αγώνες της μεταπολίτευσης, στο κίνημα στον στρατό, στους αγώνες ενάντια στην καταστολή.

Στρατευμένος αρχικά στην Κ.Ο. Μαχητής, αργότερα για πολλά χρόνια στο ΝΑΡ και τελευταία στη Μετάβαση και την πολιτική κίνηση «Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο», ο σύντροφος Τάσος ούτε στιγμή δεν σταμάτησε να παλεύει για την ενότητα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και τη διαμόρφωση του ανατρεπτικού μετώπου που χρειαζόμασταν. Του ήταν ξένος ο σεχταρισμός όση επιμονή κι αν είχε στις σαφείς πολιτικές και ιδεολογικές οριοθετήσεις. Γι’ αυτό και ποτέ η οπτική του δεν περιορίστηκε στα στενά όρια της οργάνωσής του.

Με τον Τάσο Κατιντσάρο συμπορευτήκαμε ήδη από τη δεκαετία του 1980. Συνεργαστήκαμε πολλές φορές για την οικοδόμηση ενωτικών πρωτοβουλιών και εγχειρημάτων. Θαυμάσαμε την επιμονή που έδειξε και την πλάτη που έβαλε για να φτιαχτεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όμως για εμάς δεν ήταν ποτέ ένας σύντροφος από άλλη οργάνωση. Ήταν πάντα ένας αγαπημένος σύντροφος. Κι εκείνος, είτε ερχόταν σε στη διαδήλωση είτε συναντούσε κάποιον νεότερο σύντροφο στη διαδικασία, ήταν πάντα συντροφικός, ενωτικός, έτοιμος να μοιραστεί τη μακρά εμπειρία του, αλλά και γεμάτος όρεξη να μάθει και να ακούσει.

Αποχαιρετώντας τον Τάσο δεν αποχαιρετούμε απλώς έναν σύντροφο. Σκύβουμε το κεφάλι με σεβασμό σε ένα κομμάτι της ιστορίας μας, σε έναν άνθρωπο που σε όλη του τη διαδρομή συμπύκνωσε τις αξίες, τις αρχές και το ήθος της επαναστατικής αριστεράς που θέλουμε. Και συνάμα σφίγγουμε τη γροθιά μας και ορκιζόμαστε ότι για μια τέτοια αριστερά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

 

Η πολιτική κηδεία του Τάσου Κατιντσάρου θα γίνει τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, στις 4.00 μ.μ. στο κοιμητήριο Περιστερίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΔΙΕΘΝΗ|
05/10/2018 - 09:45

Αυτοί που επιβάλλουν την επιτροπεία στην Ελλάδα χρησιμοποιούν τη χώρα ως ενεργούμενο των στρατηγικών επιδιώξεών τους για την επιβολή της μονοκρατορίας τους.

ΘΕΩΡΙΑ|
05/06/2018 - 11:44

Ο Αλτουσέρ επιχειρεί να τεκμηριώσει ότι η φιλοσοφία δεν είναι μια πρακτική που αφορά απλώς τους ακαδημαϊκούς φιλοσόφους αλλά όλους τους ανθρώπους.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
04/06/2018 - 11:18

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκφράζοντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, αναζητεί προστασία στο πλευρό των ΗΠΑ και εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια.

ΙΣΤΟΡΙΑ, Μάης ‘68|
11/05/2018 - 09:26

Μέχρι την Τετάρτη 23 Μάη 10 εκατ. Γάλλοι (40% του ενεργού πληθυσμού) απεργούν. Είναι η μεγαλύτερη απεργία που γνώρισε ποτέ η μεταπολεμική Ευρώπη.