ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Ενάντια στον φασισμό και την αστυνομική βία


Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός στο Κερατσίνι από μαχαίρι χρυσαυγίτη, του δολοφόνου φασίστα Ρουπακιά. Ήταν πολιτική δολοφονία ενός αντιφασίστα, παραγγελία από τα υψηλά κλιμάκια του κόμματος. Τριάντα συμμορίτες είχαν στήσει καρτέρι θανάτου έξω από την καφετέρια στην οποία βρισκόταν με την παρέα του ο Παύλος. Τη στιγμή που έφευγε, μπροστά στα μάτια αστυνομικών ΔΙΑΣ οι ταγματασφαλίτες της Χ.Α. τους περικύκλωσαν και «ήρθαν στα χέρια» μαζί του έως ότου κατέφθασε ο σαρανταπεντάχρονος μαχαιροβγάλτης και τον κάρφωσε στην καρδιά.

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μετά από δολοφονίες μεταναστών από τα τάγματα εφόδου της Χ.Α., την επίθεση σε αγωνίστριες και αγωνιστές, την αντιμεταναστευτική και φασιστική ρητορεία και πρακτική, το αντιφασιστικό κίνημα βγήκε τότε με τον πιο δυναμικό τρόπο στο προσκήνιο με μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στο Κερατσίνι και στο κέντρο της Αθήνας και ανέκοψε τη δυναμική της Χ.Α.

Τέσσερα χρόνια μετά, αυτή η φασιστική δολοφονία δεν ξεχνιέται και η ανάγκη για επαγρύπνηση απέναντι στο φασιστικό κτήνος παραμένει. Άλλωστε η Χ.Α. συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο της ως χρήσιμου εργαλείου στα χέρια του συστήματος και μάλιστα επιστρέφει στη «δράση» της και στους δρόμους παρά την εν εξελίξει δίκη της. Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών συγκάλυπταν τη δράση της, προμόταραν την ακροδεξιά πολιτική ατζέντα με τη στοχοποίηση των μεταναστών και των μεταναστριών και την αντιμεταναστευτική πολιτική (κέντρα συγκέντρωσης, συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας).

Έτσι λοιπόν συλλογικότητες, ογανώσεις και φορείς με ενωτικό αγωνιστικό κάλεσμα διοργάνωσαν αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 16.9.2017 προς τα κεντρικά γραφεία της Χ.Α. στη Μεσογείων. Επρόκειτο για μια από τις πιο μαζικές πορείες των τελευταίων ετών στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Μια διαδήλωση με έντονο παλμό και με την παρουσία μάλιστα και πολλών μεταναστών και μεταναστριών. Η διαδήλωση δέχτηκε βάναυση επίθεση καταστολής από τα ΜΑΤ, προφανώς με πλήρη γνώση της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός μέλους της Λαϊκής Ενότητας κι ενός μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης.

Η τρομοκράτηση και οι επιθέσεις εναντίον όποιου και όποιας αγωνίζεται δεν θα περάσουν. Με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και στον φασισμό.

Συμμετέχουμε στην πορεία της Δευτέρας 18.9.2017 στις 5 μ.μ. στο Κερατσίνι (Π. Φύσσα [πρώην Τσαλδάρη] και Σαλαμίνος) για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου.

 

Αριστερή Ανασύνθεση

17.9.2017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΔΙΕΘΝΗ|
18/03/2018 - 20:13

Η κατάληψη του Αφρίν ανοίγει τον δρόμο για εθνοκάθαρση της περιοχής από την Άγκυρα και τους τχζιχαντιστές συμμάχους της.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
22/02/2018 - 09:48

Το σημερινό τοπίο της αριστεράς είναι απογοητευτικό και ριζικά αναντίστοιχο με τις προκλήσεις της εποχής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ|
06/02/2018 - 12:34

H έξοδος είναι μια χαοτική διαδικασία που δεν μπορεί να εγγυηθεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
03/02/2018 - 12:46

Όσες πολιτικές δυνάμεις στηρίζουν τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας διαλέγουν πρακτικές εχθρικές προς την αριστερά και το λαϊκό κίνημα.